ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


polles fairesΟι εκπαιδευτικοί μπορούν φωτοτυπήσουν το παρακάτω αρχείο και να μάθουν τα παιδιά να γράφουν χρησιμοποιώντας αποφθέγματα από το βιβλίο. Σχεδιάστηκε για να το χρωματίσουν τα παιδιά, όπως το τετράδιο που ένα μέρος του είναι για ζωγραφική και ένα για άσκηση γραφής. Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοια αρχεία. Είναι εμπνευσμένα από χειρόγραφα βιβλία που βρήκα φέτος το καλοκαίρι. Το 1884 τα παιδιά έγραφαν παροιμίες για να ασκηθούν στη γραφή.

Στα χειρόγραφα βιβλία από το 1884 που βρήκα, τα παιδιά εξασκούνταν στον γραπτό λόγο γράφοντας παροιμίες. Αυτό με ενέπνευσε να δημιουργήσω έγγραφα πρότυπα χειρογράφων για όλες τις ηλικίες, ώστε όλοι να εξασκηθούν στη γραφή και την καλλιγραφία και να γνωρίσουν τους μεγάλους στοχαστές της ΕΙΡΗΝΗΣ.

Δίπλα υπάρχει ένα πρώτο δείγμα εγγράφου ειρήνης. Στην κορυφή έχει τοποθετηθεί ένα ρητό και οι γραμμές αποκάτω είναι για να το αντιγράψουν οι μαθητές. Σύμφωνα με την παράδοση του δέκατου ένατου αιώνα, οι μαθητές ιχνογραφούσαν τα αντίτυπα και περνούσαν
τα καλύτερα αποπάνω με μελάνι. Ελπίζω οι μαθητές να ζωγραφίσουν τις διαφορετικές όψεις
της Γης και να γνωρίσουν καλύτερα τον πλανήτη που μοιραζόμαστε όλοι.

Δραστηριότητα
Δημιουργήστε κι εσείς μία αφίσα για την τάξη σας με τα δέκα αγαπημένα σας ρητά μέσα από το βιβλίο. Στη συνέχεια χρωματίστε όπως θέλετε τις δέκα διαφορετικές οπτικές γωνίες του πλανήτη Γη.